Свет

Захарова: Кулеба прети Западу? Никако им се не да да нађу довољно велику будалу

Украјински министар запретио је западним савезницима да ће сви они који нису пружили подршку Кијеву, одговарати по завршетку сукоба
Захарова: Кулеба прети Западу? Никако им се не да да нађу довољно велику будалуwww.globallookpress.com © Pavel Kashaev, Павел Кашаев/Global Look Press

Земље које су починиле насиље над Украјином, односно које су се лоше понеле и нису пружиле подршку, одговараће за то по завршетку сукоба, поручио је украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба.

Кулеба је, у интервјуу за Би-Би-Си, оптужио западне савезнике да им не шаљу довољно брзо војну помоћ јер нису спремни за сукоб истих размера као што је био Први светски рат.

Шеф дипломатије је објаснио и да је његов циљ као министра да осигура да Украјина дође за преговарачки сто након одлучујућег успеха на бојном пољу.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је на Телеграму Кулебину изјаву да ће оне земље "које нису пружиле подршку Украјини, после сукоба одговарати".

"Кулеба, са једне стране, невешто покушава да застраши међународну заједницу, док, са друге стране, на сајту свог ресора објављује оглас у потрази за неким ко би као амбасадор представљао кијевски режим у иностранству. Узимајући у обзир чак и плату у страним валутама, никако им се не да да нађу довољно велику будалу", навела је Захарова.

image