Свет

Трудо се изнервирао због Мелони: Брину нас права особа које "у себи имају два духа"

У Италији је влада Мелонијеве у јануару затворила рупу у закону која је градоначелницима и општинским званичницима дала овлашћење да дају законско старатељство истополним паровима
Трудо се изнервирао због Мелони: Брину нас права особа које "у себи имају два духа"www.globallookpress.com © Adrian Wyld/Keystone Press Agency

Премијер Канаде Џастин Трудо осудио је ставове италијанске премијерке Ђорђе Мелони о правима ЛГБТ особа на састанку на маргинама самита Г7 у Хирошими.

"Канада је очигледно забринута због неких позиција које Италија заузима у погледу ЛГБТ права", рекао је, како преноси "Политико" "видно изнервирани" Трудо италијанској премијерки.

Он је, међутим, италијанској десничарки рекао да се "радује да разговара о томе".

"Лидери су такође разменили мишљења о важности заштите и одбране људских права, укључујући права 2СЛГБТКИ+ људи", наводи се у саопштењу канадског лидера. Уколико некоме није сасвим јасан поменути акроним, канадска влада на тај начин говори о људима који се осећају као да "у себи имају два духа", лезбејкама, гејевима, бисексуалцима, трансродним особама, квир, интерсексуалним, асексуалним особама и онима који "преиспитују своју сексуалну оријентацију".

На састанку са Трудоом, Мелони је истакла да "њена влада прати судске одлуке и да не одступа од претходних одлука".

У Италији је влада Мелонијеве у јануару затворила рупу у закону која је градоначелницима и општинским званичницима дала овлашћење да дају законско старатељство истополним паровима. 

image