Свет

Шеф немачке обавештајне службе: Не постоје никакви знаци слабљења Русије

Нема речи о томе да би Москва ускоро могла да обустави своје активности, казао је Бруно Кал
Шеф немачке обавештајне службе: Не постоје никакви знаци слабљења Русијеwww.globallookpress.com © The Kremlin Moscow

Не видим никакве знакове војног слабљења Русије, изјавио је шеф немачке савезне обавештајне службе Бруно Кал.

"Русија је и даље способна да се бори на дужи рок, попуњавајући трупе војним особљем, оружјем и муницијом", казао је Кал у интервјуу за "Велт".

Према његовим речима, никако не може да се говори о слабости Русије у том погледу, или да би Москва ускоро могла да обустави своје активности.

Недавно је војни стратег Министарства одбране Аустрије, пуковник Маркус Рајзнер, скренуо пажњу на то да многи покушавају да преувеличају слабост руске војске. Он је Русију назвао "противником којег треба схватити озбиљно".

Кал је раније изјавио да би Русија могла да мобилише још милион војника у Специјалној војној операцији у Украјини.

"Прошле јесени је мобилисано и регрутовано око 300.000 људи, неки се још обучавају, неки су већ у борби. Русија може да мобилише још милион људи, ако Кремљ процени да је то потребно", навео је.

Москва је више пута упозоравала Кијев и његове западне спонзоре на неизбежне последице широко најављиване контраофанзиве Оружаних снага Украјине. Како су напоменули у руском Министарству спољних послова, руска војска је спремна на сваки развој догађаја и од тога ни Украјина ни Запад неће добити никакве дивиденде.

image
VV inauguration
banner