Свет

Москва: Кривични поступак против Санду због претње хапшењем Путина

Санду је раније рекла да ће руски председник Владимир Путин бити ухапшен ако одлучи да дође у Молдавију, у складу са одлуком Међународног кривичног суда (МКС), чију надлежност Русија не признаје
Москва: Кривични поступак против Санду због претње хапшењем Путинаwww.globallookpress.com © Nicolas Maeterlinck/Keystone Press Agency

Истражни комитет Руске Федерације може да покрене кривични поступак против председнице Молдавије Маје Санду и стави на међународну потерницу због претње хапшењем Владимира Путина, изјавио је Владимир Џабаров, први заменик директора међународног комитета Савета Федерације.

Санду је раније рекла да ће руски председник Владимир Путин бити ухапшен ако одлучи да дође у Молдавију, у складу са одлуком Међународног кривичног суда (МКС), чију надлежност Русија не признаје.

"Изгледа да држављанки Румуније, госпођи Маји Санду, која је на функцији председника Молдавије, нешто није у реду са главом. Истражни комитет Руске Федерације има све разлоге да покрене кривични поступак против Санду због претње хапшењем председнику Русије и да је стави на потерницу", написао је Џабаров на Телеграму. 

"Може само да сања да шеф велике Русије дође у њену земљу, чија економија и благостање у потпуности зависе од Москве", закључио је он.

Према речима прес-секретара руског лидера Дмитрија Пескова, МКС је постао марионета у рукама колективног Запада. Москва не признаје његову надлежност, а било која његова одлука је ништавна са становишта закона.

image
VV inauguration
banner