Свет

Руси у Белгороду запленили и једно пољско оклопно возило

Овакве оклопљаке Пољаци су прошле године слали Кијеву
Руси у Белгороду запленили и једно пољско оклопно возило© Tanjug/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP

Руска војска запленила је део опреме коју су користили диверзанти у Белгородској области, а међу уловљеним "капиталцима" нашло се оклопно возило пољске производње.

На интернету је, наиме, објављен снимак на коме се виде заплењена возила, а међу њима су блиндирани аутомобили и камиони "хумве" америчке производње, укључујући и возило произведено у Пољској.

Оклопњаци овог типа, како Танјуг наводи позивајући се на портал "Интерија", производе се од 2004. године и користи их првенствено војна полиција за патролне и интервентне задатке.

Занимљив је податак да је, иако власти у Кијеву наглашавају да немају "директне везе" са нападима у Белгородској области, одређен број ових оклопних возила Пољска прошле године предала Украјинцима.

"Као што знате, тенкови се продају руским војним купцима, а паравојне партизанске јединице чине руски држављани. Данас су се ти грађани Русије вратили кући, спремни да се боре за ослобођење Русије од Путиновог унутрашњег окупационог режима“, готово комично тврди саветник украјинског председника Михаил Подољак.

 Министарство одбране Руске Федерације, саопштило је да је по окончању антитерористичке операције у Белгороду, део групе нациста протеран на територију Украјине, ликвидирано  више од 70 терориста, а уништена четири борбена возила пешадије и још пет "пикап" возила.

image