Свет

Лондон: Кијев има право да напада Русију

Британски министар оправдао нападе на Москву - Кијев има право да се брани, поручио Џејмс Клеверли
Лондон: Кијев има право да напада Русијуwww.globallookpress.com © Ian Davidson

Министар спољних послова Велике Британије Џејмс Клеверли прокоментарисао је данас јутрошњи напад дроновима на Москву, рекавши да Украјина има право да се брани и да у том циљу "користи силу и ван својих граница".

"Они имају законско право да то раде унутар својих граница, али такође имају право да примене силу ван својих граница" како би створили проблеме за Русију да своје снаге усмери на украјинску територију", рекао је британски министар за "Скај њуз", преноси украјински Телеграм канал портала "Страна.уа".

Легитимне војне мете ван граница Украјине су део њене самоодбране и "ми то морамо признати", приметио је он.

Подсетимо, раније током дана Кијев је напао Москву дроновима, а мета су били цивилни објекти. На срећу нема повређених ни страдалих. Из Кремља су поручили да народ не треба да се брине, да је ситуација стабилна, док је председник Русије Владимир Путин поручио да је циљ оваквих напада било да се изазове страх међу становништвом.

Према његовим речима, Кијев рачуна да ће уследити реципрочан одговор од Москве, али је то управо оно што га и забрињава. Украјинци морају да знају какво је њихово руководство, приметио је Путин.

image