Свет

Пентагон мора да откаже омиљене наступе дрег краљица у војним базама

Организација дрег перформанса ипак није добра инвестиција, одлучило Министарство одбране САД
Пентагон мора да откаже омиљене наступе дрег краљица у војним базамаGetty © Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images

Пентагон је наредио ваздухопловној бази у Лас Вегасу да откаже планирани дрег шоу "за све узрасте" наводећи да такви догађаји нису прикладна употреба средстава и ресурса које финансирају амерички порески обавезници.

Отказаним дрег перформансом (дрег краљице су мушкарци који се повремено облаче и шминкају да буду налик женама) команда је желела да обележи почетак тзв. месеца поноса у коме се прославља ЛГБТ+ заједница.

Министарство одбране САД је у среду наложило ваздухопловној бази "Нелис" у Лас Вегасу да перформанс или откаже, или измести из војних објеката.  

"Пентагон неће одржати дрег шоу у америчким војним постројењима или објектима. Организовање оваквих догађаја у објектима које финансира држава није прикладно коришћење ресурса Министарства одбране", потврдила је заменица секретара за штампу Сабрина Синг, преноси "Њујорк пост".

Догађај који је промовисан као "прикладан за породице и децу свих узраста" претходно су одобрили званичници ваздухопловних снага, који су бранили своју одлуку назвавши је "приликом да посетиоци науче више о историји и значају драг перформанса и уметности унутар ЛГБТ+ заједнице".

Наређење да се наступ откаже стигло је од министра одбране Лојда Остина и председника Здруженог комитета начелника штабова генерала Марка Милија, рекли су извори Ен-Би-Сија.

Инсајдери из Пентагона рекли су да је Мили био видно бесан када je обавештен о догађају.

Остину и Милију су конзервативни политичари претходно указали да Пентагон "упорно користи доларе пореских обавезника за дрег догађаје", а овај шоу у Лас Вегасу био је један од шест планираних за наредни период, пише "Њујорк пост".

image