Свет

МО Русије: Руска војска уништила још девет тенкова, од тога четири "леопарда" (ВИДЕО)

Поред девет тенкова, кијевске снаге су такође изгубиле и једанаест оклопних транспортера, међу којима је пет америчких борбених возила "бредли", 14 оклопних транспортера и самоходна хаубица "цезар" француске производње, истакао је он
МО Русије: Руска војска уништила још девет тенкова, од тога четири "леопарда" (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Federico Gambarini/dpa

Руска војска уништила је девет украјинских тенкова, укључујући четири немачке производње "леопард 2", пошто је успешно одбила покушаје напредовања кијевских снага, саопштило је руско Министарство одбране.

Украјина је у протекла 24 сата "наставила безуспешне покушаје извођења офанзивних операција" на југу Доњецке Народне Републике, у близини града Бахмута и у Запорошкој области, рекао је портпарол министарства генерал-потпуковник Игор Конашенков на брифингу у суботу.

Поред девет тенкова, кијевске снаге су такође изгубиле и једанаест оклопних транспортера, међу којима је пет америчких борбених возила "бредли", 14 оклопних транспортера и самоходна хаубица "цезар" француске производње, истакао је он.

Према подацима МО РФ, украјинска војска је током тог периода у запорошком и јужнодоњецком правцу изгубила до 300 војника.

Конашенков је додао да су средства противваздухопловне одбране Русије обориле украјински МиГ-29 у Доњецкој Народној Републици, а пресрели су и две крстареће ракете "сторм шедоу" и 10 пројектила "хајмарс".

МО РФ је на званичном телеграм каналу поделило снимак на којем се могу јасно видети уништени "леопарди" и "бредлији".

Шеф немачког произвођача оружја "Рајнметал" Армин Папергер, признао је губитак немачких оклопних возила у Украјини у интервјуу за "РНД".

Папергер је поделио информацију одговарајући на питање новинара зашто немачка јавност мало чује о губицима немачких система наоружања у Украјини.

"Зато што се о њима не прича. У животу увек има губитака", казао је.

image