Свет

"Рајнметал" потврдио уништење "леопарда" у Украјини

У животу увек има губитака, казао је шеф немачке компаније Армин Папергер, одговарајући на питање новинара зашто немачка јавност мало чује о губицима немачких система наоружања
"Рајнметал" потврдио уништење "леопарда" у Украјиниwww.globallookpress.com © Hennadii Minchenko/Keystone Press Agency

Шеф немачког произвођача оружја "Рајнметал" Армин Папергер, признао је губитак немачких оклопних возила у Украјини у интервјуу за "РНД".

Папергер је поделио информацију одговарајући на питање новинара зашто немачка јавност мало чује о губицима немачких система наоружања у Украјини.

"Зато што се о њима не прича. У животу увек има губитака", казао је.

Он је такође говорио о плановима за изградњу фабрике оружја у Украјини за производњу тенка "пантер", упркос чињеници да су такве фабрике мета за руске ракете. 

Папергер је навео да слање немачких специјалиста у такво постројење није планирано.

Раније је командант групације Оружаних снага Русије у правцу Запорожја, генерал-пуковник Александар Романчук, изјавио је да су украјинске трупе током покушаја офанзиве изгубиле до 350 људи и више од 30 тенкова, укључујући три "леопарда".

Наиме, новинар "Билда" Јулијан Репке написао је на Твитеру да су руске трупе уништиле или оштетиле око десет одсто тенкова и оклопних возила западне производње које је Украјина добила ове године.

"Руски канали су објавили да је најмање један 'леопард' и неколико 'бредлија' уништено јужно од Орехова. Према информацијама са којима располаже 'Билд', украјинска 47. механизована бригада изгубила је најмање два 'леопарда' и 13 'бредлија' током дана", написао је он на Твитеру.

image