Свет

Такер Карлсон: Трампови греси су мањи од грехова његових прогонитеља

Доналд Трамп пресудио је сам себи још 2016. године, критикујући америчку инвазију на Ирак, оценио је бивши водитељ "Фокс њуза"
Такер Карлсон: Трампови греси су мањи од грехова његових прогонитеља© Tanjug/AP Photo/Richard Drew, File

Бивши водитељ "Фокс њуза" Такер Карлсон у трећој епизоди своје емисије "Такер на Твитеру" коментарисао је судски лов на бившег америчког председника Доналда Трампа истичући да је "свако ко је обраћао пажњу знао да ово долази" .

Све је то, како он коментарише неизбежно још од 16. фебруара 2016. године када је Трамп постао крвни непријатељ највеће и најмоћније организације у историји човечанства- савезне владе САД.

Тачан моменат када је вашингтонски естаблишмент одлучио да хапси Трампа био је онај дан када је у току републиканске дебате бивши председник критиковао инвазију на Ирак и навео да је Америка дестабилизовала Блиски исток, лажући да тамо постоји оружје за масовно уништење.

"Никада није требало да будемо у Ираку; ми смо дестабилизовали Блиски исток. Лагали су, у реду. Рекли су да тамо постоји оружје за масовно уништење, а знали да га нема. Није било оружја за масовно уништење", рекао је тада Трамп и тако пресудио сам себи.

Баш то је запечатило судбину овог републиканца.

Јер у Вашингтону, и тада и сада, једино што је важно јесте спољна политика, њихове инвазије, окупације и прокси ратови: њихове одлуке које одређују које ће глобалне популације напредовати и који ће умрети, упозорио је Карлсон.

Већ тада је било прилично јасно да ће чак и ако буде изабран за председника, Трампу бити веома тешко да контролише савезну владу за коју је требало да буде задужен, коментарише Карлсон, додајући да је елита у Вашингтону осујећивање Трампа тада учинила најважнијом мисијом свог живота.

Политичари обе странке, укључујући Хилари Клинтон, Пола Рајана, Мајка Пенса, Ники Хејли и Мајка Помпеа, издали су Трампову агенду и изнутра радили против њега. Лагали су јер су мрзели Доналда Трампа пошто их је разоткрио, уверен је Карлсон. Они који су му највише ласкали, највише су га мрзели, поручује водитељ.

Био је то, каже, призор са отоманског двора – прљав, декадентан и лажан. Мајк Пенс, Ники Хејли, Мајк Помпео, Линдзи Грејем у Конгресу, Трампа су називали генијем и визионарем... све до тренутка када је изгубио власт, а онда су открили своју стварну агенду - као и увек неоконзервативну ратну агенду.

"Трамп је једини који се не слаже са дуготрајном бесмисленом ратном агендом Вашингтона... и због те једне чињенице и покушавају да га избаце како не бисте могли да гласате за њега...Да, Доналд Трамп је човек са маном; али су његови греси мањи у поређењу са гресима његових прогонитеља", истакао је популарни водитељ.

Такер Карлсон истиче да се процес против бившег председника због наводне злоупотребе поверљивих докумената не води како би Америка била безбеднија. Исто као што ни ковид ограничења, како додаје, нису била осмишљена да вас очувају здравим.

"Шта мислите, колико је тајних докумената Дик Чејни понео кући док је водио рат у Ираку? Колико их је прочитала његова жена, а никада није имала дозволу. Никада нећемо сазнати одговор јер нема шансе да ће Дик Чејни икада бити под истрагом или да ће његовим запосленима бити речено да буду озвучени у његовом присуству", истиче Карлсон.

Дик Чејни је неоконзервативац, Доналд Трамп није. Дик Чејни подржава рат са Русијом, а Трамп не. То је, како истиче бивши водитељ "Фокс њуза", једина разлика.

Због тога водитељ подвлачи да кривични процес против овог републиканског политичара сматра политичким идеолошким и додаје да му је циљ да да дисквалификује све оне који критикују ратове и вашингтонски естаблишмент који приоритет даје глобалним војним акцијама у односу на домаће проблеме.

"Гоњење Доналда Трампа је отворено политичко. Он је буквално главни политички противник Џоа Бајдена. Тренутно анкете показују да има подршку од 60 одсто међу републиканским гласачима. Дакле, Џо Бајден ради оно што се ниједан председник никада није усудио да уради, користи органе за спровођење закона да зароби свог главног ривала: то се дешава управо сада, а свако ко то пориче, лаже", истиче Карлсон.

Лов на Трампа, међутим, није само политички, већ и идеолошки.

"Нико са Трамповим ставовима не сме да има власт у овој земљи. Критикујте наше ратове и бићете дисквалификовани, наставите тако и послаћемо вас у затвор. То је порука коју Вашингтон шаље, и то не само Демократска странка, већ и обе странке", истиче Карлсон.

Али шта је са бирачима, шта они могу да науче из овог спектакла, пита се водитељ? А онда затим одговара да је главна порука за гласаче да немају никакву моћ, јер о њима нико и не брине.

Огроман део новца који је требало искористити да се реше главни животни и инфраструктурни проблеми грађана, отишао је у Кијев.

"Не зато што сте гласали за то; нисте гласали да им га дате и никада не бисте, али зато што Џо Бајден и његови бројни савезници од Чака Шумера преко Мича Меконела до Пола Рајана и сваки појединачни водитељ вести на целој телевизији, верују да су украјинске границе, будућност и инфраструктура важније од града у коме ви живите", поручује водитељ Карлсон.

Новинар је затим поручио да би бирачи и ноћу требало да буду будни, због тога што се тренутно у САД дешава уништење демократије.

"У овом животу не можемо да бирамо наше мученике, можемо само да бирамо наше принципе... а амерички принципи су у питању", упозорио је Такер Карлсон.

image