Свет

Рогов: Украјинске трупе изгубиле значајан део резерви

У очајничком покушају да постигну успех на једном од праваца фронта, Украјинци планирају да у борбу убаце јуришне јединице обучене у иностранству, рекао је лидер покрета "Заједно са Русијом"
Рогов: Украјинске трупе изгубиле значајан део резерви© Yevhen Lubimov/Keystone Press Agency

Украјинске трупе у региону Запорожја већ су активирале две трећине резерви које су биле припремљене за офанзиву, изјавио је за "РИА Новости" Владимир Рогов, лидер покрета "Заједно са Русијом".

"Сада су Оружане снаге Украјине на Запорошком фронту већ искористиле две трећине резерви, чији је значајан део већ изгубљен у борби", рекао је Рогов.

Према његовим речима, јуришне јединице обучене у иностранству остају неискоришћене. "Реч је о неколико десетина хиљада војника које планирају да убаце у борбу у очајничком покушају да постигну успех на једном од праваца фронта", нагласио је Рогов.

Украјинска контраофанзива у почела је 4. јуна, а Кијев је у борбу распоредио бригаде које је обучио НАТО, наоружане западном опремом, укључујући тенкове "леопард".

Руско Министарство одбране је 4. августа саопштило да су украјинске трупе од почетка "контраофанзиве", у периоду од јуна до јула, изгубиле више од 43.000 људи и више од 4.900 комада оружја.

image
VV inauguration
banner