Свет

Ватра и експлозије на бензинској пумпи код Букурешта: Има мртвих и погинулих, и даље опасно (ФОТО)

Повређени имају опекотине различитог степена, а једна особа са тежим последицама упућена је у специјализовану болницу за опекотине
Ватра и експлозије на бензинској пумпи код Букурешта: Има мртвих и погинулих, и даље опасно (ФОТО)© Romanian Emergency Services - IGSU via AP/Tanjug

Једна особа је погинула, а 57 људи је повређено у две експлозије које су се догодиле на пумпи за течни гас у Креведији, у близини Букурешта, саопштили су данас званичници.

Ионако драматична ситуација се погоршала када се после прве експлозије, ватра  проширила на две цистерне и оближњу кућу, што је изазвало евакуацију и блокаду друмског саобраћаја, наводи Агенција за ванредне ситуације (ИГСУ).

Како је пренео Ројтерс, ИГСУ је саопштила да је саобраћај на националном ауто-путу блокиран.

У гашењу пожара учествовало је око 25 ватрогасних возила, наводи ИГСУ.

У другој експлозији повређен је и већи број ватрогасаца, изјавио је заменик министра унутрашњих послова Раед Арафат, који је задужен за јединицу за хитне случајеве.

Арафат је рекао да ватра још није угашена и да би могло доћи до нових експлозија јер трећа цистерна на тој локацији представља опасност.

"Због тога смо евакуисали подручје и донета је одлука да се људи удаље више од 700 метара од ватре", рекао је Арафат.

Он је напоменуо да су у гашењу ватре коришћени роботи како би се избегло да буде повређен још већи број ватрогасаца.

Председник Клаус Јоханис изјавио је да је у овом тренутку приоритет "пружити повређенима сву неопходну подршку и олакшати им приступ хитном лечењу".

Он је истакао да, чим се стабилизује ситуација у ризичној зони, мора бити покренута хитна истрага о узроцима експлозије.

Људи који су повређени у експлозији на ТНГ станици у Креведији, у округу Дамбовица, пребачени су у престоничке болнице Флореаска, Универзитет и Багдасар-Арсени, саопштило је Министарство здравља.

Министар здравља Александру Рафила изјавио је да је потврђен смртни случај након пожара у Дамбовици.

"Повређени имају опекотине различитог степена, а једна особа са тежим опекотинама упућена је у специјализовану болницу за опекотине. Остали су упућени у болнице које имају одељења за опекотине, а то су Багдасар и Флореаска. Основали смо хитну радну групу на нивоу Министарства, а остале болнице које имају одељења пластичне хирургије ће се бринути о пацијентима ако их буде више", навео је министар.

image
VV inauguration
banner