Свет

Медији: Илон Маск упозорава да је "Твитер" пред банкротом

Амерички милијардер није имао добре вести за запослене приликом првог обраћања од отупштања великог броја радника
Медији: Илон Маск упозорава да је "Твитер" пред банкротомwww.globallookpress.com © Keystone Press AgencyMuhammad Ata

Компанија "Твитер" губи толику количину новца па банкрот није искључен, рекао је нови власник и извршни директор компаније Илон Маск, преносе амерички медији.

Он се први пут обратио запосленима након што је отпустио половину радника, написавши мејл у ком је навео да "Твитер" није остварио профит од 2019. године јер су се многи оглашивачи повукли са платформе, као и да би компанија могла да изгуби неколико милијарди долара у 2023. години.

"Агресивно јуримо претплатнике како бисмо 'Твитер' одржали у животу", поручио је Маск и додао да будућност друштвене мреже зависи од успеха "Твитер Блу" претплате. Реч је о месечној претплати од осам долара која би најангажованијим корисницима пружила приступ посебним погодностима.

Амерички милијардер је поновио свој, већ познати став да очекује да заполсени раде у канцеларијама, чиме је поништио претходну политику компаније о "раду са било ког места".

"Уколко сте физички способни да дођете у канцеларију, а не појавите се - прихватамо вашу остакву", поручио је нови власник запосленима.

Маск је крајем октобра купио "Твитер" за 44 милијарде долара и објавио твит у ком је навео: "Птичица је ослобођена". Убрзо је отпустио неколико руководећих људи у компанији и најавио додатне отказе.

Међутим, услед масовних отказа које је поделио и другачијих планова за Твитер, високи службеници, укључујући шефове маркетинга, напустили су компанију у само неколико дана, објавили су раније амерички медији.

Истовремено, група европских бирократа, политичара и представника цивилног друштва, који се не слажу са Масковим плановима за Твитер, покушава да организује прелазак са те друштвене мреже на Мастодон.

У питању је платформа која је покренута 2016. године и, традиционално, привлачи левичарски оријентисане кориснике. На дан када је Маск објавио да преузима "Твитер", Мастодон је добио више од 70.000 нових корисника.

image