Свет

Анкара потврдила: Директори СВР и ЦИА се састали у Анкари

Турска је потврдила да су се шефови СВР и ЦИА Сергеј Наришкин и Вилијам Бернс састали у Анкари
Анкара потврдила:  Директори СВР и ЦИА се састали у Анкариwww.globallookpress.com © Tunahan Turhan/Keystone Press Agency

Директор Руске спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин и директор америчке Централне обавештајне агенције Вилијам Бернс одржали данас састанак у Анкари, потврдио је шеф за медије и комуникације у турском председништву Фахретин Алтун.

"Потврђујемо састанак директора руских и америчких обавештајних служби у Турској, који је организовала Национална обавештајна организација", рекао је он за НТВ, пренео је ТАСС.

Разговарано је о претњама међународној безбедности, укључујући и оне везане за могућу употребу нуклеарног оружја, додао је он.

Према речима турског званичника, Анкара, захваљујући чијим посредничким напорима је раније одржан састанак министара спољних послова Украјине и Русије и закључен договор о житу, наставиће преговоре са свим странама за постизање мира.

Да је дошло до руско-америчких консултација у Анкари раније је за ТАСС потврдио портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Ти преговори су се десили. То је предложила америчка страна", рекао је он, не прецизирајући предмет разговора.

Турски медији су раније известили да је састанак директора Руске спољне обавештајне службе и ЦИА одржан у седишту Националне обавештајне организације Турске.

image
VV inauguration
banner