Свет

Никако да се усагласе: Европска комисија без договора о 12. пакету санкција Русији

Понекад припрема санкција траје дуже него што се очекује, разговори су у току, надамо се да ћемо га ускоро представити, казао је портпарол ЕК Ерик Мамер
Никако да се усагласе: Европска комисија без договора о 12. пакету санкција Русијиwww.globallookpress.com © Arne Immanuel Bänsch/dpa

Европска комисија неће објавити ове недеље предлоге за 12. пакет санкција Русији, разговори су још увек у току, изјавио је портпарол ЕК Ерик Мамер.

Раније је шефица Европске комисије Урсула Фон дер Лајен током посете Кијеву, рекла да ће та организација представити 12. пакет санкција ЕУ Русији са новим забранама увоза и извоза, као и пооштравањем ограничења цена нафте.

"Нови пакет санкција се неће појавити данас, али ћемо обавестити све чим буде требало. Понекад припрема санкција траје дуже него што се очекује, разговори су у току, надамо се да ћемо га ускоро представити", казао је представник Европске комисије.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао је раније да та земља неће уводити ни подржати нове санкције Русији, ако су против руског гаса и нафте, истакавши још једном одлучан став Будимеште да Мађарска неће одобрити нови, 12. по реду, пакет санкција Москви, уколико те мере буду усмерене против руске нафтне, нуклеарне индустрије и индустрије гаса. 

"Будимпешта у начелу не сматра да би требало наставити са политиком санкција Русији, јер она једноставно не ради и више штете прави Европи него Русији", казао је Сијарто.

image