Свет

Масков "Икс" тужи либералну групу због чланака о пронациситичком садржају на тој мрежи

"Икс" тврди да је "Медија метерс" започео очигледну кампању клевете објавом најмање 20 чланака против те друштвене мреже у новембру
Масков "Икс" тужи либералну групу због чланака о пронациситичком садржају на тој мрежиwww.globallookpress.com © Ron Sachs

Корпорација "Икс" у власништву милијардера Илона Маска поднела је пријаву против непрофитне организације "Медија метерс фор Америка" због, како наводе, "малициозног" извештавања да су рекламе појединих великих корпорација на друштвеној мрежи Икс приказиване поред неонацистичког садржаја.

"Медија метерс је направио те фотографије и накнадну медијску стратегију како би отерали оглашиваче са корпорације Икс", написали су они у оптужници, преноси магазин "Тајм".

Извештај те либералне групе пратио је налет антисемитског и другог говора мржње на Иксу, од којих је неке сам Маск промовисао, чиме је разбеснео поједине закупце реклама на сајту, наводи "Тајм".

"Епл" и "Дизни" су суспендовали или обуставили са рекламирањем на тој платформи. 

"Икс" тврди да је "Медија метерс" започео очигледну кампању клевете објавом најмање 20 чланака против те друштвене мреже у новембру.

Они су ту групу оптужили за давање малициозних и лажних изјава да су намерно постављали рекламе поред антисемитских објава.

Из "Медија метерса" су рекли да је реч о "неозбиљној тужби чији је циљ да натера Иксове критичаре да ћуте", као и да стоје иза својих објава.

Маскова компанија је објавила да те тражити новчану компензацију, као и да суд нареди да "Медија метерс" моментално уклони спорне објаве.

Маск се прошле недеље нашао да удару критичара, када се наводно сложио са објавом на Иксу у којој пише да "Јевреји гаје дијалектичку мржњу против белих људи". Њега је и Бела кућа оптужила за ширење антисемитизма.

image