Свет

Трамп ће посетити Аргентину: Најављен састанак с новоизабраним председником

Хавијер Милеј, који ступа на дужност 10. децембра, у другом кругу председничких избора освојио је скоро 56 одсто гласова, а иза себе је оставио противкандидата, бившег министра економије Серђа Масу за кога је гласало 44 одсто бирача
Трамп ће посетити Аргентину: Најављен састанак с новоизабраним председникомGetty © Jim Vondruska

Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп посетиће Буенос Ајрес како би се састао с новоизабраним председником Аргентине Хавијером Милејом, саопштила је данас прес служба новог шефа државе.

Саопштење је објављено после телефонског разговора Трампа и Милеја, пренео је Ројтерс. Трампова канцеларија се није огласила поводом најављене посете.

Милеј, који ступа на дужност 10. децембра, у другом кругу председничких избора освојио је скоро 56 одсто гласова, а иза себе је оставио противкандидата, бившег министра економије Серђа Масу за кога је гласало 44 одсто бирача.

Он је током предизборне кампање обећао да ће укинути централну банку и увести долар у аргентинску привреду како би земља превазишла финансијску катастрофу која је 40 одсто од укупно 45 милиона грађана Аргентине довела до сиромаштва и повећала инфлацију на више од 140 процената.

"Знам како да искореним рак инфлације", рекао је Милеј током последње председничке дебате, обећавши и реконструкцију Аргентине и "драстичне промене".

image