Свет

Укратко 24. новембар: Почело хуманитарно примирје између Хамаса и Израела, размењени заробљеници

САД и Немачка тајно имају за циљ да натерају украјинског председника Владимира Зеленског да преговара са Русијом, објавио је немачки лист "Билд"
Укратко 24. новембар: Почело хуманитарно примирје између Хамаса и Израела, размењени заробљеници© Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo
  • Јутрос у седам часова је започео први дан хуманитарног примирја Израела и Хамаса, а стране су размениле прву групу заробљеника.
  • Шеф европске логистике НАТО-а Александар Солфранак изјавио је да би Алијанса требало да успостави "војни Шенген", како би се у случају рата са Русијом омогућило што брже кретање трупа, опреме и муниције.
  • Председник Русије Владимир Путин рекао је на пленарној седници конференције "Путовање у свет вештачке интелигенције" технологија вештачке интелигенције данас се све чешће користи, а због њене све веће примене у свим сферама нашег живота човечанство је ушло у нову епоху свог постојања.
  • Хрватски министар одбране Иван Анушић изјавио је данас да ће званични Загреб тражити информацију од БиХ поводом тврдње тамошњег министра одбране Зукана Хелеза да у Републици Српској наводно постоје војни кампови у којима се обучавају паравојне формације.
image