Свет

Такер Карлсон: Зеленски намерно лаже да би натерао САД да започну трећи светски рат

Инсистирање украјинског лидера да је руска ракета погодила Пољску је "лаж која би могла да убије милионе", каже познати водитељ "Фокс њуза"
Такер Карлсон: Зеленски намерно лаже да би натерао САД да започну трећи светски ратwww.globallookpress.com © Bruce Cotler/ZUMAPRESS.com

Украјински председник Владимир Зеленски могао би "намерно да лаже како би нас увукао у рат", изјавио је водитељ "Фокс њуза" Такер Карлсон. Одбијање Зеленског да призна да је украјински пројектил изазвао фаталну експлозију у Пољској чини га особом која "није вредна подршке", додао је Карлсон.

Зеленски је "наредио САД да одмах поведу трећи светски рат" након експлозије, рекао је Карлсон својим гледаоцима.

"Једини проблем је што је то било потпуно погрешно."

Украјински лидер је експлозију, у којој су погинуле две особе, описао као руски напад на територију НАТО-а и позвао Запад да као одговор постави Русију "на њено место". Анонимни амерички обавештајни званичници потврдили су његове тврдње у изјавама за штампу.

Москва је саопштила да крхотине на месту експлозије показују да га је изазвала ракета из совјетског система противваздушне одбране С-300 који користи Украјина. Неколико сати касније, руководство САД, НАТО-а и Пољске јавно је изјавило да је експлозију изазвала украјинска противваздушна ракета.

То није поколебало Зеленског. "Сигуран сам да ово није наша ракета", рекао је он у видео обраћању јавности. "Верујем да је то била руска ракета, на основу наших војних извештаја."

"То није само нетачно", рекао је Карлсон и додао: "То је лаж због које би милиони Американаца могли да буду убијени. Зато се морате запитати да ли је време да престанете да подржавате овог типа. Можда је ризик превисок? Он намерно лаже да би нас увукао у рат!"

"Можда уопште није вредан подршке. Можда је само још један корумпирани источноевропски моћник у тренерци, који се обогатио колико је могао на америчким поклонима."

Карлсон већ дуже време жестоко критикује америчку подршку Зеленском, тврдећи да Украјина није демократска и да мешање у њен сукоб са Русијом није у интересу националне безбедности САД.

У међувремену, Зеленски је повукао своје тврдње, рекавши данас да Кијев "не зна 100 посто" шта се догодило.

image
VV inauguration
banner