Свет

Укратко 4. децембар: У Србији приведен Љ.Г. због сумње на шпијунажу; САД понестаје новца за Кијев

Европски савет отвориће и приступне преговоре са Украјином и Молдавијом, наводи се у нацрту споразума о коме ће сутра бити речи. Председник Руске Федерације уручио акредитиве новим амбасадорима у Русији.
Укратко 4. децембар: У Србији приведен Љ.Г. због сумње на шпијунажу; САД понестаје новца за Кијевwww.globallookpress.com © Dmytro Smoliyenko/Keystone Press Agency
  • Српска православна црква и верници славе данас Ваведење Пресвете Богородице, један од пет највећих празника посвећених Богомајци. Слави се као успомена на дан када је Богородица први пут уведена у храм Божји и постала прва заветована девица у историји хришћанства.

  • Руске снаге уништиле су утврђени командни положај украјинске противваздухопловне одбране "Исток" у Дњепру, граду у централној Украјини, саопштило је данас руско Министарство одбране.
  • Генерални секретар Удружења нафтних компанија Србије Томислав Мићовић је за РТС рекао да горива има довољно и да ће цене остати на овом нивоу, јер нема индикација да ће доћи до неких већих турбуленција.
  • Британско вишенаменско нуклеарно постројење Селафилд је хаковала сајбер група која је наводно повезана са Русијом и Кином, а званичници овог постројења су пажљиво заташкавали овај догађај и његове последице, открио је "Гардијан".
image