Свет

Дискриминација у Холандији узела маха: Све мање толерантни у школи и на послу

Државна комисија против дискриминације и расизма је дошла до закључка да то нису изоловани инциденти, већ и структурни облици дискриминације, који постоје у школама и на послу
Дискриминација у Холандији узела маха:  Све мање толерантни  у школи и на послу© Moritz Wolf

Дискриминација је свуда у Холандији, и то нису изоловани инциденти, већ и структурни облици дискриминације, који постоје у школама и на послу, закључила је Државна комисија против дискриминације и расизма. Они су до тог закључка дошли на основу постојећих извештаја и разговора које су истраживачи водили са стручњацима и другим заинтересованим странама из различитих сектора.

Према тврдњама Комисије, људи су дискриминисани на основу вере, политичких уверења, расе, пола, инвалидитета и сексуалне оријентације, упркос томе што Први члан Устава Холандије гарантује свима једнак третман, пише "Ен Ел тајмс".

"Влада треба да одлучи које понашање је толерантно, а које не представља норму", рекла је председница Комисије Џојс Силвестер.

Одлазећи министар унутрашњих послова Хуго де Јонг прокоментарисао је да су налази Комисије "нешто о чему треба размислити", као и да ће скренути пажњу владиним организацијама ради побољшања постојећих политика.

image
VV inauguration
banner