Свет

Кличко купио вилу у Немачкој вредну шест милиона долара

Градоначелник Кијева је 20. децембра 2023. добио некретнину као исплату дуга од компаније "Максимум ЛЛЦ", са седиштем у САД
Кличко купио вилу у Немачкој вредну шест милиона долара© Clemens Bilan/Getty Images

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко купио је вилу у Хамбургу, површине 750 квадратних метара, чија је цена око шест милиона, преноси "Страна.уа".

Како се наводи, Кличко је 20. децембра 2023. добио некретнину као исплату дуга од компаније "Максимум ДОО", са седиштем у САД, која је прво била у власништву његовог брата Владимира. 

Виталиј Кличко је бивши професионални боксер који је током своје каријере освојио више светских шампиона у тешкој категорији. Он и његов млађи брат Владимир, доминирали су боксом између 2006. и 2015. године, у периоду који је надалеко познат као "Кличкова ера".

Старији брат се повукао из професионалног спорта 2013. и наставио политичку каријеру, поставши градоначелник Кијева 2014. У интервјуу за Би-Би-Си 2013. признао је да је живео у Немачкој 13 година.

Кличко је у јулу рекао да је спреман да представи своју кандидатуру за украјинске председничке изборе, напоменувши да ће на ову тему моћи садржајније да говори када почиње изборна кампања. 

"О изборима за шефа државе у Украјини биће могуће говорити тек након завршетка сукоба", рекао је тада Кличко.

Истовремено, 30. новембра посланици Врховне раде написали су декларацију о неприхватљивости одржавања избора у ратно време. Према документу, председнички избори биће одржани најкасније шест месеци након укидања ванредног стања.

image