Свет

Северна Кореја лансирала још једну балистичку ракету

О овом догађају известио је и Генералштаб Јужне Кореје, који је потврдио да је "неидентификована балистичка ракета лансирана према Источном (Јапанском) мору"
Северна Кореја лансирала још једну балистичку ракетуwww.globallookpress.com © KIM Jae-Hwan/Keystone Press Agency

Северна Кореја извршила је још једно лансирање балистичке ракете, саопштила је Обалска стража Јапана, позивајући се на Министарство одбране.

"Апелујемо на посаде бродова и авијације да прате упутства, а уколико пронађу фрагменте да им не прилазе, већ обавесте обалску стражу", додаје се у саопштењу.

О овом догађају известио је и Генералштаб Јужне Кореје, који је потврдио да је "неидентификована балистичка ракета лансирана према Источном (Јапанском) мору".

Други детаљи и параметри нису објављени, а после одређеног времена Обалска стража Јапана је пријавила и наводни пад ракете. 

Подсећања ради, Генералштаб Јужне Кореје је у свом извештају са краја прошле године најавио почетак стандардних зимских вежби Оружаних снага Северне Кореје, "које ће по свом обиму и природи бити упоредиве са претходним".

Северна Кореја је последњи пут лансирала балистичку ракету средином децембра, тако да је ово прво лансирање у новој години.

image