Свет

Амерички новинар о понашању Зеленског у Давосу: Направио будалу од себе

Украјински председник овога пута није био тај који би "инспирисао" Запад и "улио им наду и ентузијазам". Он је дошао у Швајцарску да захтева нове санкције Русији, рекао је Хаифонг
Амерички новинар о понашању Зеленског у Давосу: Направио будалу од себе© Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

Председник Украјине Владимир Зеленски изгледао је глупо док је износио захтеве за помоћ Кијеву током посете Давосу у Швајцарској, изјавио је амерички новинар Дени Хејфонг.

"Зеленски је направио потпуну будалу од себе на Светском економском форуму у Давосу", рекао је новинар на свом јутјуб каналу.

Према његовим речима, украјински председник овога пута није био тај који би "инспирисао" Запад и "улио им наду и ентузијазам". Он је дошао у Швајцарску да захтева нове санкције Русији, рекао је Хаифонг.

Како је подсетио, Зеленски је, између осталог, тражио од инвеститора да уложе новац у његову земљу и обећао да ће страни бизнисмени "бити успешнији" ако почну да послују у Украјини.

Украјински лидер је учествовао на Светском економском форуму у Давосу, који је одржан од 15. до 19. јануара.

Он је одржао говор пред учесницима догађаја, а састао се и са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном , генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом и председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.

image