Свет

"Боинг" - компанија коју је најбоље избегавати: После врата, са путничког авиона сад отпао точак

Нико од путника и чланова посаде није повређен у инциденту
"Боинг" - компанија коју је најбоље избегавати: После врата, са путничког авиона сад отпао точакGetty © Bruce Bennett / Staff

Носни точак путничког авиона "боинг 757" компаније "Делта ерлајнс" отпао је са летелице приликом полетања са међународног аеродрома у Атланти, саопштила је америчка Федерална управа за ваздухопловство (ФАА).

Нико од 184 путника или шест чланова посаде није повређен у инциденту. У извештају се наводи да се авион постројио и чекао полетање када се "носни точак откачио и откотрљао низбрдо".

Авиони "боинг 757" имају два предња гумена точка који стоје један поред другог и обавезно се проверавају се сваког лета.

ФАА је саопштила да ће наставити истрагу, а компанија "Боинг", очекивано, није желела да коментарише инцидент - најновији у низу проблема са којима се овај амерички произвођач авиона (и оружја) суочава.

Федерални регулатори су појачали контролу над компанијом након што су раније овог месеца са "боинга 737 макс" током лета отпала врата, а потом се на прозору кокпита "боинга 737-800" јапанске компаније АНА, такође током лета, појавила пукотина.

Како забринутост путника расте, "Кајак", водећи онлајн туристички агент, ажурирао је филтере како би омогућио клијентима да избегну летове који користе проблематичне "боингове 737 макс" авионе, пише "Гардијан".

image
VV inauguration
banner