Свет

Шеф Пентагона опет хоспитализован

Министар одбране САД крио је четири дана претходни боравак у болници, у децембру 2023, као и дијагнозу с којом се суочио, и с тим у вези ће сведочити пред Конгресом 29. фебруара
Шеф Пентагона опет хоспитализован© Tanjug/AP Photo/Kevin Wolf

Министар одбране Сједињених Држава Лојд Остин, који се опоравља од рака простате, пребачен је поново у болницу у Вашингтону због хитног проблема с бешиком и пренео је овлашћења на своју заменицу, саопштио је Пентагон.

Остин је хоспитализован ради лечења "симптома који упућују на хитан проблем с бешиком", саопштио је портпарол Пентагона Пет Рајдер, преноси АП.

Иако је Остин најпре намеравао да настави да обавља "своје функције и обавезе", накнадно је саопштено да је пренео овлашћења на своју заменицу Кетлин Хикс.

Остин (70) је 22. децембра примљен у национални Војни медицински центар "Волтер Рид" у Мериленду ради лечења рака простате. У болницу се поново вратио 1. јануара због насталих компликација, међу којима су и уринарне инфекције.

Информација о његовој хоспитализацији откривена је тек четири дана касније, а Пентагон у међувремену није прецизирао због чега је министар задржан на лечењу до 9. јануара.

Пре неколико дана најављено је да ће Остин сведочити пред Конгресом 29. фебруара у вези с тим што није открио своју дијагнозу рака и накнадну хоспитализацију.

Његови лекари су раније саопштили да су прогнозе лечења рака "одличне" и да више није неопходно лечење.

image
VV inauguration
banner