Свет

Родитељи Сирског огорчени: "Идите да браните Русију" (ВИДЕО)

Отац и мајка новог главнокомандујућег Оружаних снага Украјине суздржано говоре о свом сину. Отац није имао одговор на питање "да ли ваш син брине за вас", а мајка је посаветовала руским новинарима да иду на фронт и пишу о руском војницима
Родитељи Сирског огорчени: "Идите да браните Русију" (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Pool /Ukrainian Presidentia

Родитељи новог главнокомандујућег украјинских снага Александра Сирског који живе у Русији, упитани да прокоментаришу нову дужност свог сина, нису имали много речи. Његов отац је одговорио да не зна ништа о томе, а мајка је посаветовала руским новинарима да иду и бране Русију на фронту.

Отац главнокомандујућег оружаних снага Украјине Станислав Сириски суздржано одговара на питање "Раптлија" како његов син ради са кијевским режимом.

"Не знам како ради с њима. Ја с њима не радим", рекао је.

Није желео да открије своја осећања када је сазнао да му је син добио функцију главнокомандујућег војском која је у непријатељству са државом у којој живи и у којој му је син и рођен.

"Осетио сам исто што и ви. Ништа више", рекао је отац Сирског, који је, чини се, одавно угасио емоције према свом сину.

Није желео да одговара на питање новинара о томе да ли син брине за своје родитеље, кратко је рекао: "Њега питајте".

Мајка коју су новинари упитали о Сирском, није ни поменула свог сина, није желела ни да говори о њему већ је посаветовала руским новинарима да "иду на фронт и пишу о руском војницима и да бране Русију".

Александр Сирски је постао ново прво лице украјинске војске 8. фебруара, када је председник Украјине Владимир Зеленски сменио главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног. 

Дотадашњи командант украјинских копнених снага, познат као "Касапин" и "Генерал200", што је ознака за број погинулих, и по томе што је водио снаге у "машину за млевење меса" у Бахмуту, не штедећи украјинске војнике, рођен је у селу Новинки, Владимирска област (СССР, сада Русија).

Његова породица и даље живе у западној Владимирској области Русије. Александров брат не разговара са Сирским. "Не знам ни где је. Не знам ништа о њему. Прошло је много времена откако се преселио (у Украјину)", рекао је Олег за ТАСС.

Његов отац је бивши војник, мајка пева у хору. Обоје су пензионери. Док њихов старији син ратује против Русије, родитељи Сирског сваке године учествују у "Бесмртном пуку", а судећи по мајчиној страници на друштвеним мрежама, она подржава Русију.

Деда новог главнокомандујућег Оружаних снага Украјине се борио против нацизма и погинуо је у Другом светском рату.

image