Свет

Западе, мућни главом: Бивши саветник Зеленског после интервјуа Такера Карлсона са Владимиром Путином

Западна јавност се заварава причама о пораженом Путину, сматра бивши украјински званичник
Западе, мућни главом: Бивши саветник Зеленског после интервјуа Такера Карлсона са Владимиром Путиномwww.globallookpress.com © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

У разговору са Такером Карлсоном, руски председник Владимир Путин је показао да сасвим сигурно није "безвредни деда" како тврди западна јавност која не жели да размишља својом главом већ само како папагај понавља туђе мантре, упозорио је бивши саветник Владимира Зеленског, Алексеј Арестович.

Арестович је на друштвеним мрежама анализирао интервју који је узбуркао свет и Украјинцима и Западу скренуо пажњу на, за њега, кључне поруке разговора америчког новинара и руског лидера.

"Путин је потпуно компетентан. Јако добро разуме шта ради и у доброј је физичкој, менталној и емотивној форми (Поздрав онима који су га сахранили пре годину дана). Има кохерентан систем вредности и све више напушта своју прозападну оријентацију - што је била једина ствар која га је до сада кочила", навео је Арестович.

Арестович, против ког је суд у Москви издао налог за хапшење, такође је одбацио тврдње које су популарне на друштвеним мрежама да је Москва измислила своју "митологију која нема везе са стварном историјом" упитавши постоји ли једна државна идеологија која у некој мери није заснована на митологији.

Чак и да је Путин једини који се ослања на измишљену митологију, сваког месеца, наводи бивши украјински званичник, 40.000 добровољаца подстакнутих тим причама се пријављује у Русији.

"А колико се добровољаца пријављује код нас? Колико истине има у томе када грабимо 'добровољце' по улицама? Какве приче Запад прича ако не може колективно да производе милион пројектила годишње, а Северна Кореја прави милион и по," упитао је он.

Путин неће стати, упозорио је Арестович: "Он ће своје задатке испунити до краја, а Украјина и Запад, када ће они напустити измишљени наратив да Русија губи?"

image