Свет

Сирски: Ситуација на фронту тешка, Руси су бројчано надмоћни

Чинимо све да спречимо непријатеља да напредује дубоко у нашу територију и да задржимо заузете положаје, написао је први човек украјинске војске
Сирски: Ситуација на фронту тешка, Руси су бројчано надмоћниwww.globallookpress.com © Pool /Ukrainian Presidentia

Пошто је обишао истурена командна места у зони борбених дејстава с министром одбране Рустемом Умеровим, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски изјавио је да је ситуација тешка на многим правцима на фронту с руским снагама и да захтева стално праћење.

"Оперативно окружење је изузетно сложено и стресно. Руси настављају да појачавају своје напоре и бројчано су надмоћни. Непријатељ активно користи авијацију, те минобацачку и артиљеријску паљбу", написао је Сирски на свом Телеграм каналу.

Сирски и Умеров су саслушали извештаје команданата о ситуацији на фронту, анализирали је, па донели низ важних одлука у циљу јачања борбених способности војних јединица и спречавања руских дејстава.

"Чинимо све да спречимо непријатеља да напредује дубоко у нашу територију и да задржимо заузете положаје упркос тешкој ситуацији", написао је Сирски, те додао да истовремено предузимају све могуће мере да умање губитке и спасу животе украјинских војника.

Руске снаге су прошле недеље ослободиле стратешки источни украјински град Авдејевку након вишемесечних борби и врше притисак на неколико других области дуж линије фронта.

image