Свет

Вашингтонска полиција потврдила смрт војника који се запалио због Газе

Бушнел је овај акт починио у знак протеста због рата у Гази, а читав догађај је снимао и стримовао на платформи Твич
Вашингтонска полиција потврдила смрт војника који се запалио због ГазеGetty © Celal Gunes/Anadolu

Припадник Ратног ваздухопловства САД који се у недељу запалио испред амбасаде Израела у Вашингтону преминуо је од задобијених повреда, потврдила је Управа полиције Вашингтона, преносе амерички медији.

Арон Бушнел (25) из Витмана у Масачусетсу запалио се испред амбасаде у недељу поподне, а екипе полиције и прве помоћи су се брзо појавиле на лицу места и превезле повређеног војника до болнице где је он касније преминуо, наводи се у саопштењу полиције. 

Подсећања ради, Бушнел је овај акт починио у знак протеста због рата у Гази, а читав догађај је снимао и стримовао на платформи Твич. Непосредно пре поливања запаљивом течношћу и каснијег паљења, припадник америчког ваздухопловства изјавио је да "више не жели да буде саучесник у геноциду".

Снимак је убрзо уклоњен са Твича, а истражитељи су преузели копију, док из управе полиције нису желели да потврде аутентичност снимка јер је у питању предмет истраге.

Преминули Бушнел био је активни припадник и специјалиста за сајбер одбрану у саставу 531. одреда за обавештајну подршку, са седиштем у Заједничкој бази Сан Антонио у Тексасу. У служби је био од маја 2020. године.

image