Свет

Асад подржао Путина на изборима: Зеленски је бољи као комичар, него као председник

Одговарајући на питање да ли санкције који му је увео Зеленски имају било какав утицај на њега, председник Сирије Башар ел Асад се нашалио и рекао да су му "изазвале нервни слом"
Асад подржао Путина на изборима: Зеленски је бољи као комичар, него као председникGetty © Borna News/Matin Ghasemi/Aksonline ATPImages

Украјински председник Владимир Зеленски био би много успешнији као комичар него као "лидер нације", рекао је председник Сирије Башар ел Асад током интервјуа за ТВ канал "Соловјев лајв", чији су делови приказани и на каналу "Русија-1" и на платформи "СМОТРИМ".

Одговарајући на питање да ли санкције који му је увео Зеленски имају било какав утицај на њега, Асад се нашалио и рекао да су му "изазвале нервни слом".

"Он је комичар, то је била његово занимање пре него што је постао председник. Иначе, био је много успешнији у том својству, у улози комичара, него као лидер нације", рекао је сиријски председник.

Подсећања ради, у марту 2023. године Владимир Зеленски увео је санкције Башару ел Асаду, као и министру спољних послова Сирије Фејсалу Микдаду и премијеру Хусеину Арнусу. Такође, 30. јуна 2022. године, украјинско Министарство спољних послова објавило је да прекида дипломатске односе са Сиријом, али без прекида конзуларних односа, као одговор на то што је Дамаскус признао ДНР и ЛНР.

Асад је коментарисао и предстојеће изборе у Русији и нагласио да је јасно да Дамаск подржава човека који је успео да се избори са тероризмом у својој држави, мислећи на тренутног председника РФ Владимира Путина.

"Ако Русију посматрамо као државу која се са нама бори против терориста у Сирији, наравно ова тема је за нас важна и не можемо је узимати искључиво као наше унутрашње питање. Човек који је донео одлуку да се бори против тероризма у Сирији је важна за нас", рекао је он у интервјуу за телевизијски канал "Соловјев лајв".

Што се пак америчких избора тиче, Асад је уверен да ће бивши председник САД Доналд Трамп победити на предстојећим изборима.

"Анализе медија и друге информације показују да ће Трамп победити", рекао је он и нагласио да су "сви амерички председници налик један другом".

"Као што сам и раније говорио, они су само извршни директори. Чак и ако неко промени политику, онда треба да се зна ко заиста води политику иза паравана око избора. То је један играч – лобији, медији, финансијери, банкари, наоружање и нафта. Они ће победити у сваком случају", додао је сиријски председник.

image
VV inauguration
banner