Свет

Лула да Силва: Увек сам имао добре односе са Путином и Медведевом

Председник Бразила је истакао да цени подршку Русије за стално чланство у Савету безбедности УН, док Америка, с друге стране, никада није показала интересовање за ово питање
Лула да Силва: Увек сам имао добре односе са Путином и МедведевомGetty © Andreas Rentz

Председник Бразила Лула да Силва каже да је увек имао добре односе са руским лидером Владимиром Путином и замеником председника Савета безбедности Дмитријем Медведевом, преноси "Метрополес" на свом Јутјубу

Бразил цени одлуку Русије да подржи њен захтев за стално чланство у Савету безбедности УН, додао је Лула да Силва.

"То је био веома важан политички тренутак, када се држава као што је Русија заложила за улазак Бразила у Савет безбедности УН", нагласио је председник те земље.

Са друге стране, САД никада нису показале интересовање за ово питање, закључио је бразилски председник.

У новембру 2023. године руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да Москва цени независну спољну политику Бразила и подржава жељу ове земље да постане стални члан Савета безбедности УН.

Такође, први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански напоменуо је да Индију и Бразил сматра достојним кандидатима за стално чланство, а да укључивање западних држава у СБ неће додати разноликост тој организацији јер тамо сви раде по истој команди.

image
VV inauguration
banner