Свет

Какво ће оправдање смислити: Одбор за одбрану Бундестага заказао седницу о снимку немачких официра

Највећа опозициона партија у немачком парламенту, савез Демохришћанске Уније и Хришћанско-демократске уније ЦДУ/ЦСУ, затражила је у недељу ванредни састанак одбора уз учешће канцелара Олафа Шолца на састанку
Какво ће оправдање смислити: Одбор за одбрану Бундестага заказао седницу о снимку немачких официраwww.globallookpress.com © Monika Skolimowska/dpa

Одбор за одбрану доњег дома немачког парламента, Бундестаг, одржаће 11. марта ванредни састанак у вези са процурелим разговором високих немачких официра о могућим нападима на Кримски мост помоћу крстарећих ракета "таурус".

"Ванредна седница Одбора за одбрану биће одржана у понедељак, 11. марта 2024. године, од 17 до 19 часова", наводи се на сајту Бундестага.

Највећа опозициона партија у немачком парламенту, савез Демохришћанске уније и Хришћанско-демократске уније (ЦДУ/ЦСУ), затражила је у недељу ванредни састанак одбора уз учешће канцелара Олафа Шолца на састанку. 

Међутим, још није познато да ли ће присуствовати састанку.

Подсетимо, након што је канцелар Олаф Шолц изјавио да неће слати ракете дугог домета "таурус" Украјини зато што би то подразумевало немачке војнике на украјинском тлу, на снимку који је у јавност изнела главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан, чује се како немачки високи официри разрађују напад на Кримски мост.

Између осталог, на снимку се могу чути гласови команданта немачког ратног ваздухопловства Инга Герхарца и бригадног генерала Франка Грефеа.

image
VV inauguration
banner