Свет

Кенеди: Американци не желе реванш Трампа и Бајдена, радујем се дебати

Они желе да гласају за некога ко представља наду и исцељење, поручио је независни кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи
Кенеди: Американци не желе реванш Трампа и Бајдена, радујем се дебати© Sean Gallup/Getty Images

Већина Американаца не жели реванш Доналда Трампа и Џозефа Бајдена на новембарским изборима, већ би да гласају за некога ко представља наду, оценио је данас независни кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи.

"'Супер уторак' је завршен. Данас почињу општи избори. Већина Американаца не жели реванш Трамп/Бајден од 2020. године. Они желе да гласају за некога ко представља наду и исцељење. Они желе да гласају за некога са инспиративном визијом Америке", навео је Кенеди Млађи на друштвеној мрежи Икс.

Додао је да се радује дебати са Бајденом и Трампом о питањима која су од највеће важности за народ Америке.

"Од тога да стамбено збрињавање и здравствена заштита буду приступачни до окончања вечитих ратова и разоткривања корпоративног заробљавања наше владе", истакао је Кенеди Млађи.

Раније данас, бивша гувернерка Јужне Каролине Ники Хејли суспендовала је кампању за председничку номинацију Републиканске странке, чиме је Трамп остао једини кандидат републиканаца.

Када је реч о демократама, поред Бајдена, у трци су и даље Маријен Вилијамсон и Дин Филипс, међутим њих двоје немају реалне шансе да буду кандидати за председника.

image