Свет

Бајден после говора у Конгресу прикупио још 10 милиона долара: Овајдио се због Трампа и Путина

Ово прикупљање средстава је значајно с обзиром на то да је за Бајденову кампању током целог јануара прикупљено око 42 милиона долара
Бајден после говора у Конгресу прикупио још 10 милиона долара: Овајдио се због Трампа и Путинаwww.globallookpress.com © IMAGO/Kyle Mazza

Штаб кампање за реизбор америчког председника Џозефа Бајдена саопштио је данас да је прикупљено 10 милиона долара за 24 сата након што је Бајден одржао говор у Конгресу у којем је оптужио бившег председника и највероватније републиканског кандидата за председника Доналда Трампа да представља претњу за демократију и да опструише доношење закона којим би био решен проблем илегалних миграција. 

Бајден је оптужио Трампа и да подржава руског председника Владимира Путина. 

Ово прикупљање средстава је значајно с обзиром на то да је за Бајденову кампању током целог јануара прикупљено око 42 милиона долара, наводи Ројтерс.

Бајден је у 68-минутном обраћању Конгресу у четвртак такође оптужио Трампа да не жели да призна да је 6. јануара 2021. године покушао да поништи резултате избора.

Процењује се да је 32,2 милиона људи гледало Бајденов говор у Конгресу у четвртак преко 14 телевизијских мрежа, што је повећање од 18 одсто у односу на прошлу годину.

Та цифра не укључује гледаоце на друштвеним медијима и осталим платформама. Према анкети Ројтерса/Ипсоса, која је спроведена у фебруару, Трампа подржава 37 одсто испитаника, а Бајдена 34 одсто.

image