Свет

Бајденов тим прикупио 53 милиона долара у фебруару, више од Трампа, мање него на претходним изборима

Донације су ретка добра вест за Бајденов тим, будући да анкете показују да су Американци наклоњенији његовом противнику, бившем председнику САД Доналду Трампу
Бајденов тим прикупио 53 милиона долара у фебруару, више од Трампа, мање него на претходним изборима© Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Предизборна кампања председника САД Џозефа Бајдена генерисала је 53 милиона долара у фебруару, што Си-Ен-Ен тумачи као знак убрзаног интересовања донатора током месеца када се кристализовао изборни реванш између Бајдена и бившег председника Доналда Трампа.

Ова средства, заједно са 155 милиона долара које је Бајден имао у банци крајем фебруара је највише новца који је било који демократски председнички кандидат икада имао у овој фази изборног циклуса, и Бајдену пружају значајну предност у односу на Трампа, чије је прикупљање средстава заостајало за демократама током сезоне кампање, наводи амерички медиј.

Донације су ретка добра вест у Бајденовом покушају да обезбеди други мандат. Рејтинг актуелног председника је на најнижем нивоу, а анкете показују да заостаје за Трампом у кључним државама.

Бајденова кампања одлучила је да искористи прикупљену готовину, повећавајући своје операције у, за бираче, важним државама. Уз путовања и гостовања, тим је уложио и у телевизијско оглашавање.

Изборни тим председника САД саопштио је да су од почетка кампање прошле године примили донације од 1,3 милиона донатора, при чему је 97 одсто било испод 200 долара. Бајден је у овом периоду кампање 2020. прикупио новац од више од шест милиона људи.

Званичници Бајденове кампање надају се да ће, како све више Американаца буде увидело да постоји велика могућност да се Трамп врати у Белу кући, давати више новца демократском кандидату.

image