Свет

Ен-Би-Си: Лош рејтинг уочи избора разбеснео Бајдена

Актуелног лидера је посебно изнервирао пад подршке бирача у колебљивим државама Мичиген и Џорџија, за које се верује да ће бити кључне за исход председничких избора
Ен-Би-Си: Лош рејтинг уочи избора разбеснео БајденаGetty © Photo by Samuel Corum/Getty Images

Председник САД Џозеф Бајден је све незадовољнији својом кампањом јер није успео да допре до бирача, односно да им адекватно представи своје успехе – зато захтева од оних који му пишу говоре да напусте бомбастичну реторику и јасно изнесу шта је актуелни председник учинио за државу током свог мандата.

Како преноси Ен-Би-Си, лидера Америке наводно иритирају ограничења која су му наметнута а за која верује да су у супротности с његовим инстинктима као успешног политичара. Зато настоји да се чешће појављује и састаје с бирачима.

Упућени саговорници америчког ТВ канала посебно су говорили о јануарској епизоди када су Бајдена обавестили о паду рејтинга у колебљивим државама Мичиген и Џорџија, за које се верује да ће бити кључне за исход председничких избора.

Наиме, када му је саопштено да у поменутим државама губи гласачко тело због политике према рату у Појасу Газе, то јест подршци Израелу у истом, лидер САД је почео да вришти и псује.

Бајденов рејтинг од 38 одсто у овој фази изборног процеса је, према подацима групе за истраживање јавног мњења Галуп, нижи него код последња три председника који су изгубили реизбор: Трампа (48 одсто), Џорџа Х. В. Буша (39 одсто) и Џимија Картера (43 одсто).

image