Свет

Јерменски премијер између две ватре: Пашињан честитао победу Путину, Столтенберг стигао у Јереван

Надам се да ћемо развијати дијалог у свим областима од заједничког интереса за добробит наших народа, наводи се у честитки премијера Јерменије руском председнику
Јерменски премијер између две ватре: Пашињан честитао победу Путину, Столтенберг стигао у Јереванwww.globallookpress.com © Bernd von Jutrczenka/dpa

Премијер Јерменије Никол Пашињан честитао је Владимиру Путину поновни избор за председника Руске Федерације, саопштила је прес служба јерменског кабинета. Честитка стиже баш у тренутку када је у ту земљу стигао генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

"Поштовани Владимире Владимировичу, примите моје честитке поводом поновног избора на функцију председника Руске Федерације. Изражавам наду у развој дијалога у свим областима од заједничког интереса за добробит народа Јерменије и Русије", наводи се у поруци чији је текст објављен на сајту владе.

Пашињан је Путину пожелео здравље, срећу и даљи успех у активностима.

Генерални секретар НАТО -а Јенс Столтенберг допутовао је данас у главни град Републике Јерменије, Јереван, недуго након што је Пашињан најавио "почетак рата са Азербејџаном". 

Он је током састанка са становницима пограничних села у региону Тавуш, рекао да ако Јереван не направи компромис са Бакуом по питању пограничних села-енклава, онда би рат могао да почне крајем недеље.

Како преносе јерменски медији, они ће разговарати о питањима интеракције Јерменије и НАТО-а, регионалним процесима и мировном споразуму између Јеревана и Бакуа.

Подсетимо, пре тога је шеф НАТО-а посетио Азербејџан и Грузију.

Јерменски премијер недавно је запретио да ће Јереван напустити Организацију уговора о колективној безбедности (ОДКБ) ако та структура не испуни своје обавезе и не призна своју зону одговорности.

"Ако ОДКБ одговори на питање где је зона одговорности организације у Јерменији, и ако то одговара нашој визији, онда ћемо сматрати да је питање међу нама решено. Ако не, Јерменија ће напустити ОДКБ. Када, не могу да кажем", казао је Пашињан на конференцији за новинаре. 

image
VV inauguration
banner