Свет

Пашињан се састао са Куртијем, "Јерменија није савезник Русије"

Јерменски премијер истакао је значај и симболику првог сусрета два премијера и изразио интересовање за економску сарадњу и могућности улагања које нуди тзв. Kосово
Пашињан се састао са Куртијем, "Јерменија није савезник Русије"© Tanjug/Dmitry Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo

Још једном се, овог пута на примеру премијера Јерменије, показује да Србија и Русија по неписаном правилу имају исте пријатеље, и оне који то нису.

Наиме, у оквиру Минхенске безбедносне конференције, како је саопштено из његовог кабинета, Никол Пашињан састао се са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Стране су размениле мишљења о актуелној ситуацији и текућим процесима у региону Јужног Кавказа и на Балкану, као и о безбедности и стабилности, наводи се на сајту јерменске владе.

Kако се истиче, јерменски премијер је истакао значај и симболику тог првог сусрета два премијера и изразио интересовање за економску сарадњу и могућности улагања које нуди тзв. Kосово.

Курти је изразио подршку јерменском народу у контексту дешавања последњих година, напомињући да оба народа историјски пролазе кроз тежак период.

На састанку је разговарано о мултисекторској сарадњи, као и о перспективама сарадње на међународним платформама.

Јерменија није савезник Русије по украјинском питању

На састанку са представницима јерменске заједница у Немачкој, Пашињан је истакао и да Јерменија није савезник Русије о украјинском питању.

"Веома дуго сам говорио да у украјинском питању Јерменија није савезник Русије и то је наш искрен став. Први пут сам то рекао пре две године", казао је Пашињан.

Он је, међутим, истом приликом изразио жаљење што Јереван "не може да утиче на ситуацију".

image
VV inauguration
banner