Свет

Француско Министарство одбране одбацује тврдње Наришкина: То је провокација

Маневар који је оркестрирао Наришкин још једном показује руску систематску употребу дезинформација, наводи се у саопштењу француског министарства, поводом тврдњи првог човека руске обавештајне службе да је Париз већ припремио 2.000 војника за слање у Украјину
Француско Министарство одбране одбацује тврдње Наришкина: То је провокација© Tanjug/Iryna Rybakova via AP

Министарство одбране Француске саопштило је да су тврдње директора руске Спољне обавештајне службе Сергеја Наришкина о припремама за слање 2.000 француских војника у Украјину дезинформација, преноси Ројтерс.

"Маневар који је оркестрирао Наришкин још једном показује руску систематску употребу дезинформација. Сматрамо ову врсту провокација неодговорном", наводи се у саопштењу. 

Сергеј Наришкин изјавио је да се Француска већ спремила да пошаље 2.000 војника у Украјину, као и да ће француске трупе бити легитимна мета руских снага. 

Француско-руски односи даље су се погоршали последњих недеља откако је Париз повећао своју подршку Кијеву, потписујући билатерални безбедносни споразум и обећавајући да ће послати још ракета дугог домета, наводи Ројтерс. Подсећа се и на недавну изјаву француског председника Емануела Макрона да не искључује могућност слања европских трупа у Украјину, иако је додао да Француска не намерава да подстиче непријатељство с Русијом. 

image
VV inauguration
banner