Свет

Израелци поново напали болницу Ел Шифа: Убијено 90 припадника Хамаса

Агенти израелских обавештајних служби испитивали у болничком комплексу више од 300 људи које, како наводе, сумњиче да су терористи, а више од 160 њих одведено је у Израел на даље испитивање
Израелци поново напали болницу Ел Шифа:  Убијено 90 припадника Хамаса© Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су данас да су убиле "90 терориста Хамаса" у нападу на болницу Ел Шифа у Гази.

ИДФ наводи да су током операције, која је почела у понедељак ујутру, израелске снаге у уторак елиминисале терористе и лоцирале оружје у зони болнице, истовремено спречавајући наношење повреда цивилима, пацијентима и медицинским тимовима, пренео је "Тајмс оф Израел".

ИДФ истиче да су агенти израелских обавештајних служби испитивали у болничком комплексу више од 300 осумњичених да су терористи и да је више од 160 њих одведено у Израел на даље испитивање.

Израелска војска је, како саопштавају, извршила напад на болницу након што су њихови "обавештајни подаци показали да су се оперативци Хамаса, укључујући команданте, вратили у комплекс да би га користили као командни центар за планирање напада на Израел и израелске трупе у Гази".

image