Свет

Нападнута полицијска станица у Јеревану: Активирана експлозивна направа

Јерменски портал "Армлур" објавио је вест да су нападачи активирали експлозивну направу у близини зграде и да има рањених
Нападнута полицијска станица у Јеревану: Активирана експлозивна направаGetty © Maja Hitij

Министарство унутрашњих послова Јерменије потврдило је да је наоружани мушкарац који је упао у зграду полиције у Јеревану неутралисан, а да током операције није било повређених полицајаца.

"У дистрикту Нор-Норк, наоружани мушкарац упао је у полицијску станицу", наводи лист "Панорама".

Заменик градоначелника Јеревана Армен Памбухчјан назвао је напад на полицијску станицу тероризмом.

"Очигледно се радило о понашању карактеристичном за терористички акт. Свако ко дође у полицијску станицу са оружјем или експлозивом чини терористички акт", рекао је заменик градоначелника. 

Јерменски портал "Армлур" објавио је раније вест да су нападачи активирали експлозивну направу у близини зграде и да има рањених. Према писању поменутог портала постоји могућност да су нападачи припадници организације "Борбено братство", чији је део чланова ухапшен раније током дана.

Како преноси "Спутњик Јерменија", полицијска станица је окружена, а специјалне снаге су послате на место напада. Према речима сведока, у станици се налази неколико припадника поменуте организације који захтевају да ухапшени чланови буду пуштени.

Поводом овог догађаја огласило се и Министарство унутрашњих послова Јерменије, које је саопштило да је да су у нападу учествовала три лица, од којих су двојица рањена експлозијом гранате који су сами активирали након чега су пребачени у болницу. Трећа особа остала је у станици била је наоружан гранатом, а према прелиминарним подацима нико од полицајаца није повређен.

Шеф јерменске полиције Арам Хованисјан стигао је на место узбуне и покушао да преговара са нападачем, што је трајало око сат и по.

image
VV inauguration
banner