Свет

Кијев прети терористичким нападима на пругу која ће проћи кроз нове регионе Русије

Шеф Главне обавештајне управе Украјине Кирил Буданов рекао да Украјина већ има искуства у "решевању сличних проблема", који су "лакши од питања Кримског моста"
Кијев прети терористичким нападима на пругу која ће проћи кроз нове регионе Русије© Tanjug/Belgorod Region Governor Vyacheslav Gladkov Telegram channel via AP

Начелник војне обавештајне службе украјинског Министарства одбране Кирил Буданов, који је у Русији оптужен за умешаност у терористичке нападе, изјавио је да је обнављање железничких веза између ДНР, Запорошке и Херсонске области са Ростовом на Дону и Кримом озбиљан проблем за Кијев.

"Русија заправо више од годину дана гради пругу да би се повезала са нашим јужним територијама. Овај процес је скоро завршен и то би за нас могло да представља озбиљан проблем", рекао је Буданов за украјинске медије.

Он је, притом , рекао да Украјина већ има искуства у "решавању сличних проблема", који су "лакши од питања Кримског моста".

Портпарол Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Андреј Јусов изјавио је 21. марта да је пруга која се гради до Крима, а која пролази кроз територију ДНР, Запорошке и Херсонске области, "значајан циљ" за Кијев.

image
VV inauguration
banner