Свет

Израелска полиција привела 16 Палестинаца током молитве у џамији Ал Акса

Ухапшени су већином млади из источног Јерусалима и северног Израела, док је једна особа из града Наблуса на Западној обали
Израелска полиција привела 16 Палестинаца током молитве у џамији Ал Аксаwww.globallookpress.com © Chen Junqing/XinHua

Израелска полиција ухапсила је 16 особа због подстицања на насиље и тероризам након што су скандирали у знак подршке Хамасу јутрос током молитве у џамији Ал Акса на Брду храму у Јерусалиму.

Полиција је навела да је једна особа ухапшена због гађања полицајца ватрометом, док су остали задржани због подстицања насиља и тероризма након што су почели да скандирају у знак подршке Хамасу, преноси "Тајмс оф Израел".

Полиција додаје да су ухапшени већином млади из источног Јерусалима и северног Израела, док је једна особа из града Наблуса на Западној обали.

Полиција је додала да је на хиљаде верника данас учествовало у молитви Лејлет ел Кадр пред крај муслиманског светог месеца Рамазана.

"Ал Џазира" је пренела да је израелска полиција користила беспилотне летелице како би прскала сузавцем људе који су учествовали у молитви Лајлат ел Кадр.

Додаје се да су, према видео-снимцима постављеним на друштвеним мрежама, израелске снаге безбедности пендрецима тукле вернике окупљене у џамији Ал Акса.

image
VV inauguration
banner