Свет

Британски посланик: Зашто мрзе Србију (ВИДЕО)

Галовеј је однос оних који не воле Србе и Србију описао као однос неких људи према раковима
Британски посланик: Зашто мрзе Србију (ВИДЕО)© Tanjug/Yui Mok/PA via AP

Британски политичар и члан парламента Џорџ Галовеј изјавио је да они који мрзе Србе то чине из разлога које не могу да искажу.

Галовеј је однос оних који не воле Србе и Србију описао као однос неких људи према раковима.

"Неки људи мрзе крабе јер трче бочно, а не право. Лове их штаповима по плажи. Увек сам размишљао о Србији, мрзе Србију из разлога које не могу да искажу јер је тотално ирационално и нелогично да мрзе Србију из разлога из којих је они мрзе. Али они и не траже разлог, мрзе Србију јер трчи бочно а не право", рекао је Галовеј у снимку објављеном на друштвеној мрежи Икс.

Како је додао говорећи о Србима, то су своји људи који верују у себе, своју религију, поносни су на своју културу и своје друштво.

"Не примају наређења од западних режима који очајнички покушавају да Србију гурну у мржњу према Русији. Србија никад неће мрзети Русију, они увек воле Русију, јер је Русија увек стајала уз њих, чак и у њиховом најмрачнијем периоду", рекао је Галовеј.

Галовеј већ деценијама важи за једног од најоштријих критичара Израела у Великој Британији. Он је 2013. године одбио да учествује у дебати против једног израелског студента на Универзитету у Оксфорду, наводећи да "не жели да дискутује са Израелцем који подржава апартхејд".

Галовеј је дугогодишњи сарадник руске медијске мреже РТ, којој припада и РТ Балкан, а радио је и за ирански "Прес ТВ". Он је недавно похвалио америчког новинара Такера Карлсона због интервјуа који је направио са руским председником Владимиром Путином.

image