Свет

Раиси: Иранска војска има ауторитет у региону, следећи напад неће бити "ограничен"

Поводом параде уочи Дана војске, Раиси је истакао да је напад на Израел био демонстрација за САД и присталице ционистичког режима да су Оружане снаге Ирана спремне да се одбране
Раиси: Иранска војска има ауторитет у региону, следећи напад неће бити "ограничен"Getty © Iranian Presidency/Handout/Anadolu

Наредна иранска операција против Израела неће бити "ограничена", упозорио је председник Ирана Ибрахим Раиси, додајући да је претходна "операција искрено обећање" била казненог, али не и свеобухватног карактера.

Поводом параде уочи Дана војске, Раиси је истакао да је напад на Израел био демонстрација за САД и присталице ционистичког режима да су Оружане снаге Ирана спремне да се одбране, преноси ИРНА.

"Желео бих да кажем земљама региона да су наше војне снаге креатори безбедности, миротворци, да имају ауторитет у региону и да су потпуно поуздане", рекао је Раиси и поручио околним земљама да не сарађују са Тел Авивом, као и да "нема потребе за страним снагама" у региону.

Председник Ирана је нагласио да војна моћ ове земље више није "изнајмљена" и да њом не управљају стране снаге, већ да она представља ауторитет "велике нације Ирана".

Раиси је додао да је војска уз народ, као и да се земље региона могу ослонити на Иран, а Оружаним снагама је поручио да треба да буду поносне на подршку пружену палестинском народу у Гази током напада на Израел.

image