Свет

Дејвид Камерон: Јасно је да ће се Израел осветити Ирану

Надамо се да ће Израел одговорити Ирану тако да ће што мање ескалирати ситуацију, поручио је британски министар спољних послова
Дејвид Камерон: Јасно је да ће се Израел осветити ИрануGetty © Tanjug/Isabel Infantes/Pool via AP

Израел је јасно одлучио да узврати Ирану за ракетне и нападе дроновима, рекао је британски министар спољних послова Дејвид Камерон током посете Израелу.

Светске силе настоје да спрече ширење сукоба на Блиском истоку након што је Иран, први пут директно, напао Израел после гранатирања иранског дипломатског представништва у Сирији. Израел више од шест месеци гранатира Појас Газе, као одговор на напад Хамаса, а сада су поручили да ће се осветити и Ирану.

"Јасно је да ће Израелци донети одлуку да делују", рекао је Камерон новинарима на почетку посете Јерусалиму. "Надамо се да ће то учинити на начин који ће што мање ескалирати ово", додао је.

Вашингтон и друге западне владе се надају да ће нове економске санкције Ирану помоћи да се Израел убеди да ограничи обим своје одмазде, наводи Ројтерс. Камерон је рекао да Британија жели да види координисане санкције Групе седам против Ирана.

"Г7 им мора послати јасну, недвосмислену поруку", рекао је он.

image
VV inauguration
banner