Свет

Мушкарац се запалио испред суда где је у току суђење Трампу

Није јасно да ли је мушкарац преживео
Мушкарац се запалио испред суда где је у току суђење ТрампуGetty © O'Neil/Archive Photos/Getty Images

Један човек се запалио испред кривичног суда на Менхетну где се суди бившем председнику Доналду Трампу. Ватра је на крају угашена, али није познато да ли је мушкарац преживео.

До драматичног инцидента је дошло убрзо након што је изабрана и постављена коначна порота за Трампов случај наводног фалсификовања пословних докумената у случају наводних тајних исплата порно глумици Сторми Денијелс.

Снимци објављени на друштвеним мрежама показују човека захваћеног пламеном док клечи усправно са рукама иза главе. Након што је горео око минут, срушио се на земљу, а полицајци су угасили пламен.

Према писању "Њујорк тајмса", реч је о млађем мушкарцу који се полио запаљивом течношћу у парку Колект Понд, преко пута зграде суда.

Инцидент је директно преносило неколико америчких новинских мрежа, укључујући "Фокс" и "Си-Ен-Ен". Док су новинари "Фокса" схватили шта се дешава, могло се чути како један својим колегама говори да у комбију потраже апарат за гашење пожара.

Након гашења пожара, полицајци су тело мушкарца прекрили ватрогасним ћебадима пре него што су га убацили у возило хитне помоћи.

Такође је нејасно да ли се мушкарац спалио у знак протеста. Сведоци су за "Си-Ен-Ен" рекли да је разбацао памфлете пре него што се полио бензином и запалио шибицу. Полицијска управа Њујорка рекла је новинарима да полицајци "још прикупљају информације" о томе шта се догодило.

Полицијски извори рекли су за Њујорк пост да је мушкарац имао 20 година и да је вероватно бескућник.

image
VV inauguration
banner