Свет

Лидер републиканаца у Сенату: Такер Карлсон одговоран за демонизацију Украјине (ВИДЕО)

Мич Меконел оптужио је америчког водитеља да је крив за одлагање закона за помоћ Кијеву, а све због његовог интервјуа са руским председником Владимиром Путином
Лидер републиканаца у Сенату: Такер Карлсон одговоран за демонизацију Украјине (ВИДЕО)© Samuel Corum/Getty Images

Лидер републиканаца у америчком Сенату Мич Меконел изјавио је да је за кашњење са усвајањем закона о помоћи Кијеву крив новинар Такер Карлсон, који је после интервјуа са руским председником Владимиром Путином започео "демонизацију Украјине".

"Демонизација Украјине почела је бившим водитељем 'Фокс њуза' Такером Карлсоном, који је, по мом мишљењу, завршио тамо где је требало да буде од самог почетка – интервјуишући Владимира Путина. Имао је огромну публику и убедио је многе обичне републиканце да не одобре помоћ Кијеву", казао је Меконел на конференцији за медије.

Меконел је именовао још једну особу, по његовом мишљењу, одговорну за кашњење помоћи Украјини – бившег америчког председника Доналда Трампа. 

"Трамп изгледа да уопште не жели да урадимо било шта и има помешане ставове о подршци Оружаним снагама Украјине", оценио је лидер републиканаца у Сенату, напоменувши да део кривице лежи на администрацији америчког председника Џозефа Бајдена што није препознала потребу да одговори раније.

Представнички дом америчког Конгреса усвојио је 20. априла нацрт додатне помоћи Украјини у вредности од скоро 61 милијарду долара.

Предлог закона подржало је 311 конгресмена, а 112 је било против.

image
VV inauguration
banner