Свет

Макрон опет о слању трупа у Украјину: Ништа не искључујем

Како је француски лидер рекао многе земље су подржале овакав приступ Париза и сложиле се са његовим ставом
Макрон опет о слању трупа у Украјину: Ништа не искључујем© Tanjug/AP/Christophe Ena

Председник Француске Емануел Макрон поновио је да не искључује могућност слања трупа у Украјину и додао да су многе земље разумеле његову идеју и да су се "сложиле са овим приступом".

"Као што сам рекао, ништа не искључујем, јер се суочавамо са неким ко ништа не искључује", рекао је Макрон, упитан да ли се и даље придржава идеје о могућем слању трупа у Украјину.

Како је француски лидер рекао у интервјуу "Економисту", многе земље су подржале овакав приступ Париза и сложиле се са његовим ставом, преноси ТАСС.

"Да су Руси пробили линију одбране, да је било захтева Украјине – што данас није случај – имали бисмо легитимне разлоге да себи поставимо ово питање (о слању трупа)", додао је француски председник.

Макрон је у фебруару рекао да је на састанку у Паризу уз учешће представника око 20 западних држава покренута тема о могућем слању копнених трупа у Украјину.

Према његовим речима, учесници нису постигли консензус по овом питању, али се такав сценарио не може искључити у будућности.

Директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин рекао је 19. марта да Француска већ припрема војни контингент за слање у Украјину.

image